DON’T TAKE MY WORD FOR IT

Sedan 2013 har jag hållit föräldrakurser. Små grupper med härliga mammor som samlats i mitt hem där vi över en frukost har babblat om allt mellan himmel och jord – och sedan fortsatt in i vardagsrummet för kursen. Jag har delat med mig av det förhållningssätt och de tips och verktyg som jag har blivit lärd för ett skönare, säkrare föräldraskap. De flesta har känt igen sig i det mesta vi talat om, och de allra flesta har anammat en lite annan föräldrastil hemma på en gång med finfina resultat.

Det vill säga:

  • vi riktar mer uppmärksamhet kring vad som faktiskt fungerar hemma – och uppmärksammar barnen på allt de gör bra
  • vi visar större respekt för våra barn och vad de faktiskt är kapabla till (eller inte riktigt kan förväntas göra än)
  • vi får en närmare relation med barnen där vi stannar upp för att se, lyssna och försöka se livet ur deras perspektiv
  • vi blir alla gladare, lugnare, skrattar mer och tjatar mindre

Här är ett axplock av vad några av alla nöjda kursdeltagare säger:

Efter din kurs lyfter jag fram allt positivt som sker i min familj, inte bara det som blir fel. Både barnen och jag mår bättre av det. Jag predikar det jag lärde mig i alla samtal med andra, önskar alla fick möjligheten att gå kursen.

MARIA RAMSTEDT-PRESITS

Kan verkligen rekommendera kursen. Tycker allt var så bra. Du är så inspirerande, engagerad och personlig. Tar främst med mig att vara mer förstående och ödmjuk inför barnens känslor.
LINDA MALMSTRÖM

Tack Ulrika! Dina träffar har varit fantastiska och otroligt givande. Jag är så nöjd med kursen och beundrar dig för dina kunskaper, entusiasm och äkta engagemang. Längtar redan till nästa gång!

HANNA MALMSTRÖM

Jag hoppas att ALLA föräldrar någon gång får dessa fina tips. Du är verkligen rätt kvinna på rätt plats. Det är mer glatt här hemma  otroligt häftigt att se hur man klarar av att vända det och avleda utbrott och konflikter.

JOHANNA HYSÉUS

Tack för värdefulla insikter, pepp och konkreta tips. Känner mig inte längre så vilsen i den djungel som barnuppfostran kan upplevas vara. Numera lägger jag ifrån mig mobilen när jag är med barnen.
KRISTINA VON STOCKENSTRÖM

Jag har gått på flera föräldra- workshops med Ulrika och det har varit otroligt bra och inspirerande. Genom hennes smarta metoder och tricks så blir det mer harmoniskt hemma, mindre tjat och man får gladare, självsäkrare barn. Alla vinner!

LOUISE BOOTH

När min son är arg som ett bi har jag lärt mig att möta honom med förståelse och respekt. Det funkar så bra och vårt hem har blivit så mycket lugnare. Saknade ingenting i kursen, kanske bara en fortsättningskurs!
LOUISE VON STOCKENSTRÖM

Det har varit tre otroligt givande feel-good-förmiddagar, jag kommer att sakna dem. Jag behövde denna eye-opener för att reflektera över hur jag är som mamma.
VICTORIA DENIE

Tack Ulrika. Det har varit så härligt att ha deltagit och fått lite redskap att arbeta med här hemma. Känns så mycket bättre hemma!!

CECILIA ELFVING

VILL DU OCKSÅ GÅ PÅ FÖRÄLDRAKURS

Några gånger per termin håller jag små privata föräldrakurser i mitt hem, strax norr om Stockholm. Vi är max åtta personer som träffas, först för frukost i mitt kök och sedan workshop i mitt vardagsrum. Här känner sig alla avslappnade och vågar ta upp saker i familjelivet, högt som lågt. Jag utgår alltid från gruppens önskemål, men kursen följer förstås en pedagogik och det förhållningssätt till barn och föräldraskap som jag står för, efter min utbildning hos The Parent Practise i London och Jesper Juul via Family Lab i Stockholm.

Nästa kurs går av stapeln tre fredagar i november mellan kl 9-11: den 28 april, 5 maj & 12 maj. Kursen kostar 950 kr per person.

För frågor och anmälan, kontakta mig här →

 

HAR DU NÅGOT DU VILL BOLLA?

I webbkursen jag jobbar på för fullt kommer du få svar på hur man kan få vardagen hemma att bli ännu lite smidigare och mindre tjafsig. Och så kommer vi förstås titta på ett gäng olika scenarier många av oss känner igen oss i.

Men i väntan på den, så kan du förstås bolla frågor med mig redan nu. Som föräldra- och hälsocoach stöttar jag dig som kanske har någon specifik utmaning på hemmafronten – eller så vill du stoppa ekorrhjulet i största allmänhet och få en mer meningsfull tillvaro.

Boka ett coachningssamtal med mig här →

 

DET SENASTE FRÅN BLOGGEN

AKTIVITETSHETSEN – HUR LÄGGA SIG PÅ RÄTT NIVÅ?

Fotboll, tennis, gymnastik och piano. Och borde man satsa på judo också, kanske? Barnen vill testa runt eller göra som sina kompisar. Vi föräldrar vill ge dem möjligheten och kanske styra in dem på ”bra” aktiviteter. Men blir det inte lite väl mycket ibland?

läs mer

FREDAGSMYSET DU INTE TRODDE VAR MÖJLIGT.

Det här är så enkelt att du kommer ramla av pinn. Bara skölj en knippe vindruvor och frys in. Ta ut och bjud barnen och grannbarnen på The Fredagsmys: vindruvor som smakar Piggelin. Om du inte tror mig, testa själv.

läs mer

MÖT JENNY – HUSFRUN I TOSCANA

Jenny bor sedan över 20 år i Italien. Numera med italiensk man och två barn. Hur är livet i Toscana egentligen? En fin skildring av Jennys vardag får du här.

läs mer

NÄR BARNEN STRULAR. OCH DU BLIR TOKIG. HÄR FINNS HJÄLPEN.

Ladda ner denna e-bok helt gratis och lär dig hantera barnens gnäll, tjat & bråk på nolltid. Inte minst kommer du att bli en ännu mer närvarande och förstående förälder – och framförallt lugn.

Fyll i din e-post så kommer boken med vändande mail.

DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM