Dela gärnaShare on FacebookEmail to someone

DAGS ATT FIXA JULKALENDERN

FÖRÄLDRATIPS, PRYLAR

En TV-kalender (vem har någonsin öppnat radio-delen?), en chokladkalender, en playmobil-kalender, en barbie-kalender, ICA:s julkalender och så någon gammeldags från Skansen. Ett år försökte jag även mig på en sådan där kalender med små leksaker i varje dag. 24 x 2 meningslösa pryttlar. Ett sudd, en guld-tia, ett hårspänne, en minilegogubbe och så vidare. Det var ett jädra pyssel med att slå in alla 42 grejer.

Så i år igen blir det en aktivitetskalender (se stora bilden ovan). Där barnen får ”öppna luckan” (det vill säga ett kuvert) varannan dag var. I kuvertet finns en lapp med något vi ska göra tillsammans under dagen. Snart ska jag Den 3:e december kanske det står ”Baka pepparkakor”. Den 7:e står det ”Se ett avsnitt av Trolltider” (”så här såg Julkalendern ut på Mammas tid”). Den 12:e står det ”Snöbollskrig” (hoppas snön kommer). Och så vidare. Till min stora glädje älskade mina barn denna kalender

Vilken av dessa väljer du? Alla är från fina sajten Not on the Highstreet och kan klickas hem och skickas till oss i Sverige, i god tid till den 1:a.

Panduro julkalender

Från Panduro köper man dessa rara hus.

Adventskalender

Från Lagerhaus kommer dessa granar. Fyll med jag-vet-inte-vad.

DIY! Låt barnen färglägga sin kalender och fylla varje liten box. Denna från Creative Company

Lyx galore. En liten vacker julpryl varje dag i denna ”Limited edition” kalender från Wedgewood.

Jycken ska väl också få något varje dag! Denna rara kalender kommer från Not on the High Street.

Varje dag får din lilla älskling en ny berlock till sitt armband. Hur söt? Från Not on the High street.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

WEBBKURS! BLI DEN FÖRÄLDER DU VILL VARA

Känner du att du lätt tappar tålamodet? Blir irriterad, tjatar och inte fattar varför barnen aldrig kan göra som du säger. Och händer det att du oroar dig. Är ditt barn lite ensamt tro? Min nya webbkurs vänder sig till föräldrar med små och stora barn som vill bli lite säkrare.

läs mer

DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM