EN LITE FRÄSCHARE LASAGNE.

FÖRÄLDRATIPS, RECEPT

Lasagne är väl ändå hur gott som helst. Och ofta en hit även hos de små. Min hovleverantör Louise Bondebjer som skapar recept, lagar och plåtar den finaste och godaste maten, delade med sig av hennes nya variant på lasagne. Bechamelsåsen är utbytt mot krossade tomater och gorgonzola, det hela låter lite fräschare. Ser fram emot att köra denna imorgon, istället för tacosen. Är du med mig? Se isåfall till att ha dessa ingredienser hemma:
DET HÄR BEHÖVER DU:
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 soltorkade tomater, i strimlor
  • ca 600 gram lammfärs
  • 800 gram krossade tomater
  • salt/svartpeppar
  • ca 2 tsk “Herbes de Provence”
  • 4-6 lasagneplattor (i min familj kör vi Sempers glutenfria plattor)
  • 150 gram gorgonzola
SÅ HÄR GÖR DU:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs den finhackade löken i en stekpanna tillsammans med rapsolja och vitlök utan att det får färg.
  3. Lägg i de soltorkade tomaterna, samt lammfärs.
  4. Låt fräsa & rör om tills köttfärsen är genomstekt.
  5. Häll i de krossade tomaterna och låt smuputtra i några minuter.
  6. Smaka av med salt/svartpeppar och “Herbes de Provence”.
  7. Fördela en liten del köttfärssås i botten av ugnsformen (ca 20-30 cm).
  8. Lägg på lasagneplattorna och bred ut resten av köttfärsåsen.
  9. Toppa med bitar av gorgonzola.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills lasagnen fått fin färg.
  11. Ät tillsammans med fina avokado och krispig en rödkålsallad.

Önskar oss lycka till!

TACK Louise för recept & bild. Fler härliga och goda recept på hennes blogg 🙂

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA