DAGS ATT FIXA JULKALENDERN

FÖRÄLDRATIPS, PRYLAR

En TV-kalender (vem har någonsin öppnat radio-delen?), en chokladkalender, en playmobil-kalender, en barbie-kalender, ICA:s julkalender och så någon gammeldags från Skansen. Ett år försökte jag även mig på en sådan där kalender med små leksaker i varje dag. 24 x 2 meningslösa pryttlar. Ett sudd, en guld-tia, ett hårspänne, en minilegogubbe och så vidare. Det var ett jädra pyssel med att slå in alla 42 grejer.

Så i år igen blir det en aktivitetskalender (se stora bilden ovan, från Not on the high street). Där barnen får “öppna luckan” (det vill säga ett kuvert) varannan dag var. I kuvertet finns en lapp med något vi ska göra tillsammans under dagen. De aktiviteter som barnen redan sagt måste vara med även i år är: spa (jag & pappan får ligga på golvet och de smörjer in oss med spännande krämer), baka julgodis (förstås!) och julaffär (det är när vi låtsas-säljer prylar och turas om att klä ut oss till lustiga kunder).

Vilken av dessa väljer du?

Panduro julkalender

Från Panduro köper man dessa rara hus.

Adventskalender

Från Adlibris kommer Pixi-kalendern med 24 små böcker.

DIY! Låt barnen färglägga sin kalender och fylla varje liten box. Denna från Creative Company

Härliga godisliknande grejer för badet. Finns på Åhlens.

Jycken ska väl också få något varje dag! Denna rara kalender kommer från Not on the High Street.

En skönhetspryl varje dag. Why not! Från Yves Rocher.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA