SCONES. ETT VÄLDIGT GOTT MELLANMÅL.

Man minns eftermiddagarna efter skolan. När man gojsade ihop smör, mjöl och mjölk. Vad mysigt det var, och gott. Nu ska vi göra sconsen ännu godare. Och snäppet nyttigare (om man bortser från smöret då. Och cream cheesen. Och sylten).
DU BEHÖVER (för 16-18 små scones):
- 6 dl durra- och teffmjöl (Finax och Risenta har)
- 3 msk chiafrön
- 2 msk sesamfrön
- 3 krm flingsalt
- 2 msk psylliumhusk
- 3 tsk bakpulver
- 100 g smör
- ca 5 dl naturell yoghurt
- lite vatten, flingsalt, sesamfrö – för toppingen
- cream cheese och sylt – att bre på när du serverar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 220 grader. Häll i en mellanstor skål och blanda ihop: mjölet, chiafrö, sesamfrö, flingsalt, psylliumhusk och bakpulver. Tärna smöret och arbeta ner i mjölblandingen, tillsätt yoghurten och blanda runt. Rulla mellanstora bullar av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pensla sconesen med vatten och strö över flingsalt och sesamfrö. Grädda i mtten av ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Servera på engelskt vis med clotted cream and jam. Och te förstås.
Recept & foto som vanligt från min hovleverantör Louise Bondebjer med bloggen Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
MÖT JENNY – HUSFRUN I TOSCANA
Jenny bor sedan över 20 år i Italien. Numera med italiensk man och två barn. Hur är livet i Toscana egentligen? En fin skildring av Jennys vardag får du här.
PODD-TIPS FÖR BARN.
Poddar är mysigt att lyssna på, ibland kul. Tycker jag. Och så tänkte jag att det kanske finns några för barn också. Det fanns det. Kolla in poddtipsen här.
MÖT EVA SOM HAR TRE VUXNA BARN. HUR “LYCKAS MAN”?
Idag träffar jag Eva som nu har tre vuxna söner. Hur har hon gjort för att skapa en så fin och nära relation med sina tre killar, som alla är väldigt olika? Och vilka är hennes bästa tips för oss som är mitt uppe i livet med små och halvstora barn?
DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.