“Livet som förälder handlade inte längre om att kunna sköta ett spädbarn”

Min son var i 3-årsåldern. Han tultade fram till en annan pojke i lekparken och ville leka – påhejad av mig förstås: ”Gå fram till pojken nu”. Pojken ville leka, men absolut inte med mitt barn. Min son vände om och jag såg en ny typ av känsla. Besviken, han såg ledsen och besviken ut. Då förstod jag att livet som förälder inte längre handlade om att kunna sköta ett spädbarn, och överleva den första tiden med sömnbrist. Det var ju nu det viktiga arbetet började, att finnas där på ett nytt sätt och rusta för livet med allt vad det innebär.

BORTOM BABYBÖCKER & FÖRÄLDRAFORUM

De böcker jag hade plöjt som bebisförälder tog inte alls upp frågor som rörde hur man lär sina barn att hantera besvikelser, hur man gör med ett blygt barn som inte vågar säga hej till andra eller hur man gör när syskon bråkar och kräver din uppmärksamhet för jämnan. Mest verkade jag för egen del söka efter råd om hur man behåller lugnet själv.

EN WOW-KURS FICK MIG ATT TA STEGET

Jag fick tips om en kurs, The Parent Practise. Detta var i London, där vi bodde då. Och kursen var en fantastisk ögonöppnare, så bra att jag bestämde mig för att utbilda mig till en sådan kursledare själv – för att kunna sprida detta smarta, enkla, självklara och positiva förhållningssätt till föräldrar med små och stora barn här hemma i Sverige. Jag är också utbildad seminarie- och familjehandledare genom Jesper Juul via Family Lab i Stockholm.

VARKEN PEDAGOG ELLER PSYKOLOG

Innan jag blev förälder jobbade jag med marknadsföring och tidningsproduktion. Sedan tilltog hälsointresset och jag gick utbildningar för att bli yogainstruktör, hälsocoach och så föräldracoach då. Mina kunskaper kan jag alltså inte vila på gedigna lärar-, psykologi- eller beteendevetarutbildningar. Däremot är jag en jäkel på att förpacka och förmedla andras forskning & klokskaper på ett förhoppningsvis snyggt, lättillgängligt och lättsamt sätt, så att fler föräldrar blir säkrare i sitt föräldraskap. Till min hjälp har jag ett värdefullt nätverk av lärare, specialpedagoger, rektorer, psykologer, terapeuter och läkare. Att allas våra barn ska bli sedda och uppmuntrade att fortsätta vara de unika personer de är – det är allt jag önskar!

Ulrika Fallenius

 

PS. Vill du veta mer om mig & det där med yogan & hälsocoacheriet – gå gärna in på GLOW BY U →
Föräldracoach

OLIKA ALTERNATIV FÖR ATT FÅ MER AV FAMILY FLOW!

Följ mig gärna på Instagram där jag varje vardag lägger ut viktiga påminnelser och tips på hur familjelivet och föräldraskapet kan bli lite enklare och mer lustfyllt!

Vill du bolla något med mig där vi tittar på just dina utmaningar och funderingar – boka ett coachingsamtal där vi under 60 minuter tittar på vad som känns svårt i just ert fall, tillsammans hittar vi en handlingsplan. Läs mer här!

Jag har skapat ett gäng webinars, 45 minuter långa, som kommer ge dig en hel del nya insikter och förslag på förhållningssätt som gynnar er relation, barnets välmående och minskar tjat, tjafs och irritation. Kolla in dem här! 

 I min omfattande, helt unik online-kurs får du alla de “verktyg” som jag anser vara de allra viktigaste i ett positivt och respektfullt föräldraskap. Du kommer få jobba med dig själv för att skapa förändringar! Kursen är unik i sitt slag för varje moment avslutas med en övning som jag ger dig personlig feedback på! Läs mer & köp kursen här.

Har du en mammagrupp eller kompisgäng du vill samla för att få en kurs helt anpassad efter era behov – boka min populära föräldrakurs där vi antingen ses i mitt hem (strax utanför Stockholm), eller i ditt vardagsrum alternativt online. Dessa sammankomster i små grupper brukar vara otroligt uppskattade. Högt i tak, bra samtal & viktiga lärdomar! Läs mer här!

DET SENASTE FRÅN BLOGGEN

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer
WEBINARS ATT TITTA PÅ NÄR DET PASSAR DIG

WEBINARS ATT TITTA PÅ NÄR DET PASSAR DIG

Fyra viktiga webinars om barns självkänsla, att skapa en enad front som föräldrar, hantera utbrott och få barnen att lyssna och ta ansvar. Beställ och titta på när det passar dig. Endast 100 kr för en föreläsning, eller 300 kr för alla fyra!

läs mer
EN PYSSLIG SKRIVBOK FÖR BARN

EN PYSSLIG SKRIVBOK FÖR BARN

Om du hade en superkraft, vilken skulle det vara? När händer det att du känner dig orolig och nervös? Den typen av frågor kan ditt barn svara på (tillsammans med dig) i en ny skrivbok för barn. Er relation kommer troligen stärkas och ditt barn kommer känna sig säkrare. Köp idag!

läs mer

NÄR BARNEN STRULAR. OCH DU BLIR TOKIG. HÄR FINNS HJÄLPEN.

Ladda ner denna e-bok helt gratis och lär dig hantera barnens gnäll, tjat & bråk på nolltid. Inte minst kommer du att bli en ännu mer närvarande och förstående förälder – och framförallt lugn.

Fyll i din e-post så kommer boken med vändande mail.