“Livet som förälder handlade inte längre om att kunna sköta ett spädbarn”

Min son var i 3-årsåldern. Han tultade fram till en annan pojke i lekparken och ville leka – påhejad av mig förstås: ”Gå fram till pojken nu”. Pojken ville leka, men absolut inte med mitt barn. Min son vände om och jag såg en ny typ av känsla. Besviken, han såg ledsen och besviken ut. Då förstod jag att livet som förälder inte längre handlade om att kunna sköta ett spädbarn, och överleva den första tiden med sömnbrist. Det var ju nu det viktiga arbetet började, att finnas där på ett nytt sätt och rusta för livet med allt vad det innebär.

BORTOM BABYBÖCKER & FÖRÄLDRAFORUM

De böcker jag hade plöjt som bebisförälder tog inte alls upp frågor som rörde hur man lär sina barn att hantera besvikelser, hur man gör med ett blygt barn som inte vågar säga hej till andra eller hur man gör när syskon bråkar och kräver din uppmärksamhet för jämnan. Mest verkade jag för egen del söka efter råd om hur man behåller lugnet själv.

EN WOW-KURS FICK MIG ATT TA STEGET

Jag fick tips om en kurs, The Parent Practise. Detta var i London, där vi bodde då. Och kursen var en fantastisk ögonöppnare, så bra att jag bestämde mig för att utbilda mig till en sådan kursledare själv – för att kunna sprida detta smarta, enkla, självklara och positiva förhållningssätt till föräldrar med små och stora barn här hemma i Sverige. Jag är också utbildad seminarie- och familjehandledare genom Jesper Juul via Family Lab i Stockholm.

VARKEN PEDAGOG ELLER PSYKOLOG

Innan jag blev förälder jobbade jag med marknadsföring och tidningsproduktion. Sedan tilltog hälsointresset och jag gick utbildningar för att bli yogainstruktör, hälsocoach och så föräldracoach då. Mina kunskaper kan jag alltså inte vila på gedigna lärar-, psykologi- eller beteendevetarutbildningar. Däremot är jag en jäkel på att förpacka och förmedla andras forskning & klokskaper på ett förhoppningsvis snyggt, lättillgängligt och lättsamt sätt, så att fler föräldrar blir säkrare i sitt föräldraskap. Till min hjälp har jag ett värdefullt nätverk av lärare, specialpedagoger, rektorer, psykologer, terapeuter och läkare. Att allas våra barn ska bli sedda och uppmuntrade att fortsätta vara de unika personer de är – det är allt jag önskar! Ulrika Fallenius  
PS. Vill du veta mer om mig & det där med yogan & hälsocoacheriet – gå gärna in på GLOW BY U →

HAR DU NÅGOT DU VILL BOLLA?

I webbkursen jag jobbar på för fullt kommer du få svar på hur man kan få vardagen hemma att bli ännu lite smidigare och mindre tjafsig. Och så kommer vi förstås titta på ett gäng olika scenarier många av oss känner igen oss i. Men i väntan på den, så kan du förstås bolla frågor med mig redan nu. Som föräldra- och hälsocoach stöttar jag dig som kanske har någon specifik utmaning på hemmafronten – eller så vill du stoppa ekorrhjulet i största allmänhet och få en mer meningsfull tillvaro.
Boka ett coachningssamtal med mig här →
 

DET SENASTE FRÅN BLOGGEN

EN PYSSLIG SKRIVBOK FÖR BARN

EN PYSSLIG SKRIVBOK FÖR BARN

Om du hade en superkraft, vilken skulle det vara? När händer det att du känner dig orolig och nervös? Den typen av frågor kan ditt barn svara på (tillsammans med dig) i en ny skrivbok för barn. Er relation kommer troligen stärkas och ditt barn kommer känna sig säkrare. Köp idag!

läs mer

NÄR BARNEN STRULAR. OCH DU BLIR TOKIG. HÄR FINNS HJÄLPEN.

Ladda ner denna e-bok helt gratis och lär dig hantera barnens gnäll, tjat & bråk på nolltid. Inte minst kommer du att bli en ännu mer närvarande och förstående förälder – och framförallt lugn. Fyll i din e-post så kommer boken med vändande mail.