DET FRUKTIGA FREDAGSMYSET.
Ni har sett dem på flygplatser i plastförpackningar och ni har sett dem på hotellbuféerna. Fruktsalladerna som mest innehåller melon och vindruvor. Men nu ska vi snacka fruktsallad som faktiskt både smakar gott och ser bra mycket mer aptitlig ut. Jag tänker att denna är det perfekta mellanmålet, nyttigare fredagsmyset eller till och med en småfestlig efterrätt. Särskilt nu när apelsinerna fortfarande är söta (varför är förresten apelsiner från Spanien godare under vintern, de drivs väl upp i växthus eller nåt…)
Nu kör vi:
Botanisera i fruktdisken och plocka på dig apelsiner, blodapelsiner, färska fikon, björnbär och kiwi. Skala och skär. Sprinkla över kokoschips, gojibär och rostade cashewnötter. Eller ta precis vad du vill – det är det fina med fruktsallader, man får göra precis som man vill.
Tack Louise för inspiration och bild! Hitta fler matfavoriter på Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
FEM BRA GREJER VARJE DAG
Idag får du en övning som kommer boosta dig själv. Och träna dig på att faktiskt se vad som funkar bra och vad du ändå har att vara tacksam för (trots om dagen varit en jäkla skitdag).
SÄG INTE BÖNPASTA. KALLA DET HALLOWEEN-SPAGETTI.
Få barn jublar över nyheter i köket. Varför liksom testa rotfrukter, bönpasta och avancerade fiskrätter när man kan äta falukorv och makaroner. Tänker barnen. Men har du testat att byta namn på maten. Halloween-pasta, skulle det kunna vara nåt?
UPPMÄRKSAMMA ALLT BRA. PRECIS ALLT.
Barn gör mer av det som de får uppmärksamhet kring. Så man kan ganska lätt och snabbt bryta ett trist mönster av tjat kring allt det de INTE gör, och istället uppmärksamma och uppmuntra allt de faktiskt gör bra och rätt – och så kommer vi får se mer av det beteendet.