EN LITE FRÄSCHARE LASAGNE.

- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk rapsolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 5 soltorkade tomater, i strimlor
- ca 600 gram lammfärs
- 800 gram krossade tomater
- salt/svartpeppar
- ca 2 tsk “Herbes de Provence”
- 4-6 lasagneplattor (i min familj kör vi Sempers glutenfria plattor)
- 150 gram gorgonzola
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fräs den finhackade löken i en stekpanna tillsammans med rapsolja och vitlök utan att det får färg.
- Lägg i de soltorkade tomaterna, samt lammfärs.
- Låt fräsa & rör om tills köttfärsen är genomstekt.
- Häll i de krossade tomaterna och låt smuputtra i några minuter.
- Smaka av med salt/svartpeppar och “Herbes de Provence”.
- Fördela en liten del köttfärssås i botten av ugnsformen (ca 20-30 cm).
- Lägg på lasagneplattorna och bred ut resten av köttfärsåsen.
- Toppa med bitar av gorgonzola.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills lasagnen fått fin färg.
- Ät tillsammans med fina avokado och krispig en rödkålsallad.
Önskar oss lycka till!
TACK Louise för recept & bild. Fler härliga och goda recept på hennes blogg 🙂
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
AKTIVITETSHETSEN – HUR LÄGGA SIG PÅ RÄTT NIVÅ?
Fotboll, tennis, gymnastik och piano. Och borde man satsa på judo också, kanske? Barnen vill testa runt eller göra som sina kompisar. Vi föräldrar vill ge dem möjligheten och kanske styra in dem på “bra” aktiviteter. Men blir det inte lite väl mycket ibland?
FREDAGSMYSET DU INTE TRODDE VAR MÖJLIGT.
Det här är så enkelt att du kommer ramla av pinn. Bara skölj en knippe vindruvor och frys in. Ta ut och bjud barnen och grannbarnen på The Fredagsmys: vindruvor som smakar Piggelin. Om du inte tror mig, testa själv.
MÖT JENNY – HUSFRUN I TOSCANA
Jenny bor sedan över 20 år i Italien. Numera med italiensk man och två barn. Hur är livet i Toscana egentligen? En fin skildring av Jennys vardag får du här.
DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.