FEM ANLEDNINGAR TILL ATT ÄTA SOPPA. OCH ETT RECEPT.

FÖRÄLDRATIPS, RECEPT

Det finns fem bra grejer med soppor: de är oftast lätta att sno ihop, de är mättande (ta en smörgås till om du inte håller med), de är goda (om du gör en god variant), de är nyttiga (om du gör en nyttig variant) och hela familjen älskar dem. Det sista kanske du inte håller med om. Men då tänker jag att du först ska läsa min text om att som förälder sätta sig i förarsätet och sedan kikar du in här igen i morgon när jag skriver om hur viktigt det är att uppmuntra och berömma varje litet steg i rätt riktning.

Nu till soppan, den som Louise Bondebjer försett mig med. Kolla in hennes andra recept på Lisa på Landet.

SNABBA PALSTERNACKSSOPPAN – LEN SOM SAMMET

4 portioner – men gör för Guds skull dubbel sats så att du får lunch eller middag till familjen en gång till senare i veckan.

  • 2 msk olivolja
  • 2 små gula lökar
  • 7 medelstora palsternackor
  • 2 grönsakstärningar
  • 1 liter vatten
  • salt/peppar
  • ev. ytterligare 2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR:
Värm olivolja i en kastrull och lägg i de finhackade lökarna, låt steka ihop några minuter. Lägg i den skalade och tärnade palsternackan och värm tillsammans med löken utan att ta färg. Tillsätt buljongtärningar och vatten (så att det täcker) och koka i ca 20 minuter, tills palsternackan blivit mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer, tillsätt ev mer vatten om du vill ha soppan mindre tjock. Salta och peppra.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA