NYTTIGA & GODA SPENATSOPPAN.

FAMILJEMAT, FÖRÄLDRATIPS, RECEPT

Om det är lite trixigt att få i barnen grönsaker så är ju tricket att smyga i nyttigheterna i smoothies eller soppor. En av de kanske bästa sopporna är den gamla godingen spenatsoppa med ägg. Spenaten är sprängfylld med livsviktiga vitaminer och mineraler. Varsågod, här kommer Louise Bondebjers recept (för fyra personer):

  • 1 medelstor gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 400 gram tinad hel bladspenat, ej hackad
  • 1 buljongtärning, gärna kyckling
  • 4 dl vatten
  • 1 dl grädde av valfri sort
  • nyriven muskot
  • 4 ägg
  • örtsalt & svartpeppar
  • pumpakärnor
  • färsk timjan
GÖR SÅ HÄR
  1. Värm en kastrull med rapsolja, lägg i lök och vitlök och låt fräsa några minuter utan att ta färg.
  2. Lägg i hel bladspenat, smulad buljongtärning och häll i vattnet. Låt småkoka några minuter.
  3. Under tiden, sätt en kastrull på spisen med kallt vatten som precis täcker äggen. Då det börjar koka, lägg på lock och stäng av värmen. Låt “dra” i ca 5 minuter i det heta vattnet. Skölj därefter kallt vatten på äggen. Skala äggen!
  4. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med Herbamare, svartpeppar, grädde och nyriven muskot.
  5. Häll soppan på varma tallrikar och toppa med krämigt delat ägg, strö pumpakärnor och färsk timjan över.
Bon appétit!

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA