KLAPPAR TILL STORA OCH SMÅ

BARNRUM, EGEN FÖRETAGARE, FÖRÄLDRATIPS, PRYLAR

Sheryl Sandberg och Anna Wintour, absolut. Arianna Huffington och Martha Stewart, jo jo. Men jag blir ännu mer imponerad och framförallt inspirerad av tjejer/kvinnor i min närhet som vågar satsa på något eget. Ta det här gänget till exempel:

Märtha som behövde snygga anslagstavlor att sätta upp inbjudningskort och barnens teckningar på. Hon gjorde slag i saken och började skapa egna. Hennes fina anslagstavlor, nyckeltavlor och även omklädda stolar hittar du på hemsidan Made by Märtha. Perfekta klappar!

Elinor som sadlade om till florist och idag driver Little Flower company där hon när vi andra ligger och sover åker till “hallen” och handplockar de finaste blomster och sätter samman till buketter skräddarsydda för just dina vaser. Låt Elinor fixa juldekorationerna. Kolla in hennes insta.

Caroline som tillsammans med två vänner startade Get the Gallop, den snyggaste webbshoppen för “an equestrian lifestyle” – med allt från plädar, armband och Jilly Cooper-böcker till grimmor, borstar och hästschampo. Allt med finess förstås. Kolla in Get the Gallop för klappar till hästtokiga.

Sophie som inte bara är en grym grafisk formgivare, hon kan även måla. De allra sötaste barntavlorna och kalasinbjudningarna. Så vill du pryda ditt barns vägg eller ge bort till din gudson, kolla in Bumblebee Friends.

Träffa dem på torsdag. Och fixa julklapparna!

Och anledningen till att jag berättar om dessa fyra sköningar, är inte bara för att de är mina vänner och de är driftiga och har proffsiga företag. Nej, de har också den goda smaken att slå sig samman och tillsammans med ytterligare några härliga personer hålla en popup-julmarknad där man kan fixa klapparna, eller skämma bort sig själv …

Julmarknaden går av stapen nu på torsdag på Belevägen 6 i Djursholm:

img_4645

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer