Jag är nog inte ensam om att oroa mig. Det hör väl till som förälder. Att det knyter sig i magen när ens barn verkar vara ensam. När ens barn känner stress över skolarbete, att inte riktigt hänga med i tempot. Då kom jag på boken jag vill skapa till mina barn. En egen liten bok för dem att skriva i, själva eller tillsammans med oss. Med frågor som inte handlar om “Vad åt ni i skolan idag?” och som bara ger ett ”vet inte” till svar. Utan sådana frågor som sätter fart på dialogen. Där vi lär känna våra barn och deras innersta tankar, behov och önskemål. Där de får sätta ord på vad de är riktigt stolta över, vad de gillar hos sig själva, vad de våndas över, hur de vill bli bemötta när de känner sig ledsna eller ensamma. Osv. Min tanke är att när vi lyfter på locket så stärker vi samtidigt barnen, inifrån. Exempelfrågor i boken:
  • Om du inte brydde dig om vad andra tyckte och tänkte – vad skulle du våga göra då?
  • Vad har du gjort idag som du är stolt över?
  • Finns det något du vill att dina föräldrar ska ändra på? Vad skulle det vara i så fall?
Min dotter fick vara med och ta fram “sin” bok, den blev lite gulligare och min son fick välja bilder till “sin” bok och den blev lite “coolare”. Välj vilken variant du eller ditt barn gillar. BESTÄLL DITT EX HÄR → Smakprov på böckerna här
Skrivbok för barn

Skrivbok för barn

Skrivbok för barn - inlaga

Skrivbok för barn

            Foto omslagsbild: Johanna Hyseus www.modemamma.com

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer

DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user familyflow.se does not have permission to use this feed type.