MONOPOL – RENA RAMA MINDFULNESS.

FÖRÄLDRATIPS, PRYLAR

Tidigare kunde tiden med barnen kännas som en skiva som hakat upp sig. Alltså jag syftar på när vi skulle spela spel eller lägga pussel. Samma pussel varje dag. Samma “Vem där” varje dag (och Greta valde alltid samma tjej också, Sarah).

Nu däremot. En helt annan grej. Vi kan spela Monopol tillsammans. Det började förrförra helgen.

Barnens farföräldrar kom med flyget från Göteborg. Vi väntade vid bagagebandet på deras resväska. De skulle stanna i två nätter, men hade checkat in bagage. Jag skakade lite roat på huvudet. Tills de började packa upp. Present efter present. Både nyheter och sådant de hittat på vinden. Min mans gamla Monopol till exempel, då Norrmalmstorg kostade 8 000 kr och spelpjäserna var av tenn.

Sedan dess har vi spelat. Så ivriga att dela in oss i lag, göra planer och köpa så många hus det går.

Om inte att spela spel är mindfulness så vet jag inte. Så uppslukade som vi blir. Längtar redan till imorgon när vi dukar upp Monopol-planen på köksbordet, direkt efter frullen.

Wish me luck – denna gång vill jag ha alla fyra stationer men Vattenledningsverket är helt ointressant.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer