RÖDKÅLSSALLAD TILL JULBORDET.
I influensatider behöver vi boosta oss så mycket det bara går. Du tar väl din gurkmeja-shot, d-vitamin och synbiotika? Och så maten, den viktiga. Här är en boostsallad för dig – men testa för all del om barnen vill tugga i sig det hela (tveksamt …). Och kanske det bästa tipset: servera salladen till tjocka släkten på julbordet. Ett perfekt komplement till sillen, Janssons och köttbullarna.
APELSIN & RÖDKÅLSALLAD
DET HÄR BEHÖVER DU (3-4 pers)
- 300 gram rödkål
- 3 saftiga apelsiner
- 150 gram granatäppelkärnor (finns även att köpa frysta)
- 1 dl melonkärnor, rostade
- en påse babyspenat
- 1/2-1 citron och finrivet skal
- olivolja
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- salt & peppar
GÖR SÅ HÄR:
Finriv rödkålen på mandolin, eller skär i tunna strimlor. Skala och skiva apelsinerna tunt. Gröp ur granatäppelkärnorna.
Rosta melonkärnorna i en stekpanna med 1 msk olja.
Blanda citronvinaigrette efter tycke och smak genom att mixa citron, citronskal, olivolja, vinäger, honung och kryddor.
När det sedan är dags att servera, varva rödkålstrimlor, apelsinskivor, granatäppelkärnor och spenatblad på ett fint fat.
Toppa med de rostade melonkärnorna och ringla över den smakrika citronvinaigretten. Bon appétit eller Joyeaux Noël!
Recept & bild: Louise Bondebjer på Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
VINN EN BOK!
Vinn ett ex av Elizabeth Kuylenstiernas viktiga bok Good enough för föräldrar.
HJÄLPER OSS “SUPERMORSOR” ATT TAGGA NER
Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoachen, terapeuten, författaren och föreläsaren. Men också mamman. Här delar hon med sig av sina tre bästa tips för att bli en mer avspänd och mindre tjatig förälder. Missa inte heller chansen att vinna ett ex av hennes bok Good enough för föräldrar.
ETT STEG NÄRMARE WEBBKURSEN
Min webbkurs är på gång. I allra högsta grad. I förra veckan dundrade filmteamet in. Och nu sitter jag med texterna och övningarna för fullt. Det här kommer bli något utöver det vanliga. Vågar jag lova det?