SCONES. ETT VÄLDIGT GOTT MELLANMÅL.

FÖRÄLDRATIPS, RECEPT

Man minns eftermiddagarna efter skolan. När man gojsade ihop smör, mjöl och mjölk. Vad mysigt det var, och gott. Nu ska vi göra sconsen ännu godare. Och snäppet nyttigare (om man bortser från smöret då. Och cream cheesen. Och sylten).

DU BEHÖVER (för 16-18 små scones):

  • 6 dl durra- och teffmjöl (Finax och Risenta har)
  • 3 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 krm flingsalt
  • 2 msk psylliumhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • ca 5 dl naturell yoghurt
  • lite vatten, flingsalt, sesamfrö – för toppingen
  • cream cheese och sylt – att bre på när du serverar

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 220 grader. Häll i en mellanstor skål och blanda ihop: mjölet, chiafrö, sesamfrö, flingsalt, psylliumhusk och bakpulver. Tärna smöret och arbeta ner i mjölblandingen, tillsätt yoghurten och blanda runt. Rulla mellanstora bullar av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pensla sconesen med vatten och strö över flingsalt och sesamfrö. Grädda i mtten av ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Servera på engelskt vis med clotted cream and jam. Och te förstås.

Recept & foto som vanligt från min hovleverantör Louise Bondebjer med bloggen Lisa på landet.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM