NÄR DET ÄR SVÅRT ATT KONCENTRERA SIG.

FÖRÄLDRATIPS, SKOLAN

De vrider och vänder på sig. Tittar med tom blick ut genom fönstret. Pillar med något. Gnager på pennan. Vi har alla sett dem, barn med koncentrationssvårigheter. Vi kanske har ett där hemma.

Istället för att bli irriterad, så kan vi hjälpa dessa barn. Förstås! Kanske de behöver en break. Eller lite frisk luft. Kanske behöver de mer bildstöd och inte bara muntliga instruktioner. Kanske vi ska låta dem pilla och bita på något. För det har nämligen visat sig vara toppen för många, att just få pilla eller bita på något. Då kan de lättare fokusera och koncentrera sig. Men förutom fidget spinners, finns halsband. Coola och gulliga halsband.

Det finns mängder av hjälpmedel för barn som lätt tappar fokus och intresset. Dessa halsband till exempel. Dessa har jag hittat på Only for Heroes och Etsy.

necklace2 dino necklace tuggisar

 

 

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer