SCONES. ETT VÄLDIGT GOTT MELLANMÅL.

Man minns eftermiddagarna efter skolan. När man gojsade ihop smör, mjöl och mjölk. Vad mysigt det var, och gott. Nu ska vi göra sconsen ännu godare. Och snäppet nyttigare (om man bortser från smöret då. Och cream cheesen. Och sylten).
DU BEHÖVER (för 16-18 små scones):
- 6 dl durra- och teffmjöl (Finax och Risenta har)
- 3 msk chiafrön
- 2 msk sesamfrön
- 3 krm flingsalt
- 2 msk psylliumhusk
- 3 tsk bakpulver
- 100 g smör
- ca 5 dl naturell yoghurt
- lite vatten, flingsalt, sesamfrö – för toppingen
- cream cheese och sylt – att bre på när du serverar
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 220 grader. Häll i en mellanstor skål och blanda ihop: mjölet, chiafrö, sesamfrö, flingsalt, psylliumhusk och bakpulver. Tärna smöret och arbeta ner i mjölblandingen, tillsätt yoghurten och blanda runt. Rulla mellanstora bullar av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt. Pensla sconesen med vatten och strö över flingsalt och sesamfrö. Grädda i mtten av ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg. Servera på engelskt vis med clotted cream and jam. Och te förstås.
Recept & foto som vanligt från min hovleverantör Louise Bondebjer med bloggen Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
VINN EN BOK!
Vinn ett ex av Elizabeth Kuylenstiernas viktiga bok Good enough för föräldrar.
HJÄLPER OSS “SUPERMORSOR” ATT TAGGA NER
Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoachen, terapeuten, författaren och föreläsaren. Men också mamman. Här delar hon med sig av sina tre bästa tips för att bli en mer avspänd och mindre tjatig förälder. Missa inte heller chansen att vinna ett ex av hennes bok Good enough för föräldrar.
ETT STEG NÄRMARE WEBBKURSEN
Min webbkurs är på gång. I allra högsta grad. I förra veckan dundrade filmteamet in. Och nu sitter jag med texterna och övningarna för fullt. Det här kommer bli något utöver det vanliga. Vågar jag lova det?
DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.