DET FRUKTIGA FREDAGSMYSET.
Ni har sett dem på flygplatser i plastförpackningar och ni har sett dem på hotellbuféerna. Fruktsalladerna som mest innehåller melon och vindruvor. Men nu ska vi snacka fruktsallad som faktiskt både smakar gott och ser bra mycket mer aptitlig ut. Jag tänker att denna är det perfekta mellanmålet, nyttigare fredagsmyset eller till och med en småfestlig efterrätt. Särskilt nu när apelsinerna fortfarande är söta (varför är förresten apelsiner från Spanien godare under vintern, de drivs väl upp i växthus eller nåt…)
Nu kör vi:
Botanisera i fruktdisken och plocka på dig apelsiner, blodapelsiner, färska fikon, björnbär och kiwi. Skala och skär. Sprinkla över kokoschips, gojibär och rostade cashewnötter. Eller ta precis vad du vill – det är det fina med fruktsallader, man får göra precis som man vill.
Tack Louise för inspiration och bild! Hitta fler matfavoriter på Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
SÅ BLEV JAG MER HJÄRNSMART.
Efter snart fyra veckors kurs kan jag nu konstatera att det har hjälpt mig. Att fokusera, planera och prioritera. Läs om “mental ergonomi”.
TRÄFFA LOTTA I USA.
En ny artikelserie. Där jag träffar andra mammor jag inspireras av och som får dela med sig av hur de skapar starka band med sina barn. Först ut träffar vi Lotta i Connecticut.
VÄNLIGA VECKAN. SÅ BRA!
Det är vänliga veckan och ger oss en möjlighet att bli lite mer medvetna om hur vi faktiskt beter oss mot människor omkring oss. Kan vi möjligen bli ännu lite trevligare, gladare, vänligare?