VÄNLIGA VECKAN. SÅ BRA!

FÖRÄLDRATIPS, RELATION

Den här veckan är det tydligen Vänliga veckan. Vad fint! Jo, man kan tycka att alla veckor borde vara vänliga. Men vi måste ju börja någonstans. Att bete oss vänligare, mot alla omkring oss. För det smittar. Och ger ringar på vattnet. På exakt samma vis som dåligt humör eller vresighet smittar. Det vet vi ju. Hur någons sura uppsyn triggar igång en negativ spiral hos oss. Medan ett leende får våra egna mungipor att dras upp och våra steg blir lite lättare.

Även om vi kan tycka att andra är tjuriga, så ska det inte hindra oss från att vara vänliga tillbaka. Det är faktiskt allas vårt ansvar att bete oss trevligare och vänligare, mot exakt alla. Ett glatt Hej! till busschauffören. Att slå en pling till en ensam Farmor. Att fråga någon du inte känner så väl på jobbet om hon vill hänga med på lunch.

Hur vi beter oss, tar andra efter. Inte minst våra barn. Det är smartare att visa vänlighet, att göra vänliga gester, och inte snacka så mycket om hur man är trevlig, vänlig. De kommer att ta efter oss!

Och med det sagt önskar jag dig en alldeles extra härlig måndag!

Ulrika

 

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer