DET FRUKTIGA FREDAGSMYSET.
Ni har sett dem på flygplatser i plastförpackningar och ni har sett dem på hotellbuféerna. Fruktsalladerna som mest innehåller melon och vindruvor. Men nu ska vi snacka fruktsallad som faktiskt både smakar gott och ser bra mycket mer aptitlig ut. Jag tänker att denna är det perfekta mellanmålet, nyttigare fredagsmyset eller till och med en småfestlig efterrätt. Särskilt nu när apelsinerna fortfarande är söta (varför är förresten apelsiner från Spanien godare under vintern, de drivs väl upp i växthus eller nåt…)
Nu kör vi:
Botanisera i fruktdisken och plocka på dig apelsiner, blodapelsiner, färska fikon, björnbär och kiwi. Skala och skär. Sprinkla över kokoschips, gojibär och rostade cashewnötter. Eller ta precis vad du vill – det är det fina med fruktsallader, man får göra precis som man vill.
Tack Louise för inspiration och bild! Hitta fler matfavoriter på Lisa på landet.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
NÄR DITT BARN ÄR 32 ÅR.
Om man för en kort stund tänker bortom vardagskäbblet och istället tänker sig vara förälder till sina vuxna, utflugna barn. Hur skulle den relationen se ut? DÄR har du nämligen nyckeln till föräldraskapet.
VECKOPENG & KONSTEN ATT HANDSKAS MED PENGAR
Kanske de bara vill ha och vill ha. Ingen känsla för vad saker och ting kostar. Hur börjar man prata med pengar om barn, egentligen?
FAMILJEMIDDAGEN – HUR GÖR MAN?
Ingen rocket science. Men väl värd att bli påmind om. När du vill få familjemiddagarna mindre struliga. Här är tipsen!