DET FRUKTIGA FREDAGSMYSET.

RECEPT

Ni har sett dem på flygplatser i plastförpackningar och ni har sett dem på hotellbuféerna. Fruktsalladerna som mest innehåller melon och vindruvor. Men nu ska vi snacka fruktsallad som faktiskt både smakar gott och ser bra mycket mer aptitlig ut. Jag tänker att denna är det perfekta mellanmålet, nyttigare fredagsmyset eller till och med en småfestlig efterrätt. Särskilt nu när apelsinerna fortfarande är söta (varför är förresten apelsiner från Spanien godare under vintern, de drivs väl upp i växthus eller nåt…)

Nu kör vi:

Botanisera i fruktdisken och plocka på dig apelsiner, blodapelsiner, färska fikon, björnbär och kiwi. Skala och skär. Sprinkla över kokoschips, gojibär och rostade cashewnötter. Eller ta precis vad du vill – det är det fina med fruktsallader, man får göra precis som man vill.

Tack Louise för inspiration och bild! Hitta fler matfavoriter på Lisa på landet.

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA