NYTTIGA & GODA SPENATSOPPAN.

Om det är lite trixigt att få i barnen grönsaker så är ju tricket att smyga i nyttigheterna i smoothies eller soppor. En av de kanske bästa sopporna är den gamla godingen spenatsoppa med ägg. Spenaten är sprängfylld med livsviktiga vitaminer och mineraler. Varsågod, här kommer Louise Bondebjers recept (för fyra personer):
- 1 medelstor gul lök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk rapsolja
- 400 gram tinad hel bladspenat, ej hackad
- 1 buljongtärning, gärna kyckling
- 4 dl vatten
- 1 dl grädde av valfri sort
- nyriven muskot
- 4 ägg
- örtsalt & svartpeppar
- pumpakärnor
- färsk timjan
- Värm en kastrull med rapsolja, lägg i lök och vitlök och låt fräsa några minuter utan att ta färg.
- Lägg i hel bladspenat, smulad buljongtärning och häll i vattnet. Låt småkoka några minuter.
- Under tiden, sätt en kastrull på spisen med kallt vatten som precis täcker äggen. Då det börjar koka, lägg på lock och stäng av värmen. Låt “dra” i ca 5 minuter i det heta vattnet. Skölj därefter kallt vatten på äggen. Skala äggen!
- Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med Herbamare, svartpeppar, grädde och nyriven muskot.
- Häll soppan på varma tallrikar och toppa med krämigt delat ägg, strö pumpakärnor och färsk timjan över.
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
SÅ BLEV JAG MER HJÄRNSMART.
Efter snart fyra veckors kurs kan jag nu konstatera att det har hjälpt mig. Att fokusera, planera och prioritera. Läs om “mental ergonomi”.
TRÄFFA LOTTA I USA.
En ny artikelserie. Där jag träffar andra mammor jag inspireras av och som får dela med sig av hur de skapar starka band med sina barn. Först ut träffar vi Lotta i Connecticut.
VÄNLIGA VECKAN. SÅ BRA!
Det är vänliga veckan och ger oss en möjlighet att bli lite mer medvetna om hur vi faktiskt beter oss mot människor omkring oss. Kan vi möjligen bli ännu lite trevligare, gladare, vänligare?
DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.