IDÉER TILL PÅSKPYSSLET

FÖRÄLDRATIPS, INSPIRATION, PRYLAR, PYSSEL

Om barnen under påsklovet fäller “jag har inget att göra”-kommentaren. Kan du snabbt plocka fram ur rockärmen dessa lösningar på deras tristess. Lite prepp krävs förstås. Några ägg, några papptallrikar, några fjädrar och lite färg. Sen är det bara att sätta igång. Påskpysslet, here we go!

 

bunny

En kaninmask. Klipp en maask av filttyg, limma fast morrhår av piprensare, måla en nos och lite glitter på öronen och häfta fast resårbandet. Och så har du snart en liten Easter bunny där hemma.
Bild och idé från Create for less

paskpysselparlor_top

Pärlplattor, denna urmoder av pyssel. Skapa påskiga varianter med dessa motiv som inspiration.
Bild och idé från Barnsemester

pysselbolaget

Har du en drös champagnekorkar som bara ligger och väntar på att komma till anvädning. Perfekt. Måla dem vita. Skär ett jack uppe på huvudet och placera ett par kaninöron. Rita små ögon och en nos och limma fast den lilla svansbollen därbak.
Bild & idé från Pysselbolaget

little delightful

Ett par papptallrikar, ett A4-papper, några piprensare, en fluffig boll. Sen är du hemma.
Bild och idé från A little delightful

studio diy

Gulliga och roliga emoji-ägg. Måla dem gula först, låt torska. Och fortsätt sen med tunga, tårar, ögon och mun. Garanterat pilligt.
Bild och idé från Studio DIY

 

kyckling

Lite gult filttyg, papper att måla orange, ett gäng ögon och så piprensarben. Sen har du en gullig kycklingfamilj att vårda ömt.
Bild och idé från Indesign arts and crafts

 

hand chicken

Snabbaste pysslet är nog detta. Måla handen gul och tryck till på ett papper. Ja, du ser ju själv hur man gör.
Bild & idé från Pinterest

mosaic eggs

Dessa är ju så vansinnigt snygga. Rena rama World of Interiors. Koka äggen i 8 minuter. Låt svalna. Måla dem ton i ton med din soffa (eller inte!). Låt torka. Knacka sönder skalet och pilla bort delar av dem tills du får din look.
Bild och idé från Sugar and Charm

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer