SOMMARTIPS UTAN MÅSTEN

AKTIVITETER, INSPIRATION

Kanske är sommarlovet/semestern redan fullbokad så att du inte behöver ett enda aktivitetstips till. Det enda du vill är att lägga dig i hängmattan för en stunds lugn och ro. Och det är precis sådana tips jag vill ge. Jag lovar att inte tipsa om att åka till Legoland eller lådbilslandet.

Sommarens bästa tips, alltså:

  • Plocka smultron på strå.
  • Grilla vattenmelon och smula fetaost på.
  • Lösa tidningens korsord, sudoko eller SvD:s Nian.
  • Spela Fia med knuff.
  • Fylla en stor karaff med is-te, testa gärna Pukkas Revitalise-te (eller annat te med kanelsmak, chai-smak eller annan favorit).
  • Hoppa från bryggan, klippan eller båten ännu en gång. Trots att du är badkruka (aldrig känner jag mig så levande som när jag hoppar i svensk sjö).
  • Lyssna på Sommar i P1 strax efter kl 13.00 från 23 juni. Så många spännande sommarpratare i år!
  • Lyssna på sommarföljetongen i P4 kl 10.03 varje morgon tillsammans med dina eller andras barn. Själv minns jag när jag lyssnade på Tordyveln flyger i skymningen på radion, jag kan har varit runt 11-12 år.

 

Skicka mig gärna fler kravlösa tips på info@familyflow.se

 

 

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer