EN LITE FRÄSCHARE LASAGNE.

- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk rapsolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 5 soltorkade tomater, i strimlor
- ca 600 gram lammfärs
- 800 gram krossade tomater
- salt/svartpeppar
- ca 2 tsk “Herbes de Provence”
- 4-6 lasagneplattor (i min familj kör vi Sempers glutenfria plattor)
- 150 gram gorgonzola
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Fräs den finhackade löken i en stekpanna tillsammans med rapsolja och vitlök utan att det får färg.
- Lägg i de soltorkade tomaterna, samt lammfärs.
- Låt fräsa & rör om tills köttfärsen är genomstekt.
- Häll i de krossade tomaterna och låt smuputtra i några minuter.
- Smaka av med salt/svartpeppar och “Herbes de Provence”.
- Fördela en liten del köttfärssås i botten av ugnsformen (ca 20-30 cm).
- Lägg på lasagneplattorna och bred ut resten av köttfärsåsen.
- Toppa med bitar av gorgonzola.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills lasagnen fått fin färg.
- Ät tillsammans med fina avokado och krispig en rödkålsallad.
Önskar oss lycka till!
TACK Louise för recept & bild. Fler härliga och goda recept på hennes blogg 🙂
DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA
HJÄLPER OSS “SUPERMORSOR” ATT TAGGA NER
Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoachen, terapeuten, författaren och föreläsaren. Men också mamman. Här delar hon med sig av sina tre bästa tips för att bli en mer avspänd och mindre tjatig förälder. Missa inte heller chansen att vinna ett ex av hennes bok Good enough för föräldrar.
ETT STEG NÄRMARE WEBBKURSEN
Min webbkurs är på gång. I allra högsta grad. I förra veckan dundrade filmteamet in. Och nu sitter jag med texterna och övningarna för fullt. Det här kommer bli något utöver det vanliga. Vågar jag lova det?
IDÉER TILL PÅSKPYSSLET
Nu börjar påsklovet. Och kanske klagar barnen på att de inte har något att göra. Då trollar du fram det här. Garanterat glada, pyssliga barn. Särskilt om du är med.
DET SENASTE FRÅN INSTAGRAM
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.