BOKTIPSET! ETT MÅSTE FÖR ALLA FÖRÄLDRAR.

BOKTIPS, FÖRÄLDRATIPS

Ungefär lika många yoga-böcker och kokböcker som föräldraskapsböcker har jag i mina bokhyllor. De flesta är halvlästa. Jag har tröttnat efter sid 89, i bästa fall. Och vad gäller kokböckerna har jag väl lagat två eller max tre av rätterna. Men inspirerats har jag.

Mest av alla har jag inspirerats (och läst från pärm till pärm) av psykologen Martin Forsters Fem gånger mer kärlek – om vi nu ska prata föräldraskap. Få böcker i ämnet talar till en och får en att förstå och vilja göra skillnad, som denna bok. Real life-exempel, egna övningar, forskningskopplingar och Hur gör chefen? Det sistnämnda är genialt. Tänk om din chef skulle prata med dig eller bete sig på samma vis. Igenkänningen är spot on, och man fattar direkt kopplingen till hur vi beter oss som föräldrar. Denna bok är den enda du måste läsa om du vill förstärka det som redan fungerar och få en så bra relation som möjligt. Att den är från 2009 har liksom noll betydelse. Den står sig än.

Här får du ett smakprov av boken →

DU KANSKE ÄVEN VILL LÄSA DETTA

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

OKRÅNGLIGT – 50 TIPS FÖR FÖRÄLDRAR

Förr skulle barn fostras att lyda och uppföra sig rekorderligt, annars åkte de på stryk. Sedan blev det lite mer laissez-faire – barnet gavs eget ansvar utan rutiner eller gränser. Efter det började vi curla, så att ingen ska kunna säga att vi inte funnits där för barnen. Men vad är egentligen den sundaste föräldrastilen? En hint: tänk hur en riktigt jäkla bra chef är.

läs mer